9.2/10 uit 221 reviews

Badkamer schoonmaken

Een schone badkamer is niet alleen prettig, maar ook veiliger voor u. Het is een ruimte waar u waarschijnlijk vaak komt. Wij geven u tips hoe u eenvoudig uw badkamer schoonmaakt.

Afbeelding

Hoe vaak moet ik de badkamer schoonmaken?

Een schone badkamer is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Stof en vuil kunnen bacteriën bevorderen. Daarnaast is een schone badkamer ook gewoon prettig.

Voor optimale hygiëne is het aan te raden om uw badkamer minstens één keer per week schoon te maken. Dit omvat het schoonmaken van de vloeren, het toilet, de wastafel en de douche of het bad. Sommige onderdelen kunt u vaker schoonmaken, zoals de wastafel en het toilet.

Vergeet ook niet om handdoeken regelmatig te vervangen en washandjes na elk gebruik te wassen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Zo blijft uw badkamer een schone en veilige plek in huis.

Tips om uw badkamer schoon te maken

De badkamer schoonmaken: hoe werkt dat nou eigenlijk precies? Is een doekje door de badkamer heen halen genoeg of is er meer nodig om uw badkamer schoon te maken? De badkamers van MAX Badkamers zijn onderhoudsarm. We vertellen hoe u uw badkamer kunt schoonmaken.

Badkamervloer schoonmaken

Het is prettig om een schone badkamervloer te hebben. Veeg eerst de vloer om haar, stof en vuil te verwijderen of gebruik hiervoor een stofzuiger. Reinig de vloer daarna met een dweil. Gebruik hierbij een mild schoonmaakmiddel gemengd met warm water. Spoel de dweil regelmatig uit om het verspreiden van vuil te voorkomen. Droog de vloer na met een schone doek, zodat u een gladde vloer voorkomt.

De vloeren van de badkamers van MAX Badkamers zijn onderhoudsarm. In de douche plaatsen we standaard een antislipvloer. U kunt ervoor kiezen om in de gehele badkamer een antislipvloer te plaatsen. Met een antislipvloer verkleint u de kans op uitglijden.

Toilet schoonmaken

Begin bij het schoonmaken van uw toilet met de buitenkant. Doe dit met een desinfecterende doek of spray. Gebruik voor de binnenkant van de toiletpot een toiletborstel en toiletreiniger. Spuit de reiniger onder de rand en schrob grondig. Laat het even inwerken en spoel daarna door. Gebruik voor de bril een desinfecterend middel. Veeg de bril af met een schone doek.

Badkamer schoonmaken - toilet.webp

Wastafel schoonmaken

Verwijder voordat u uw wastafel schoonmaakt, alle producten die erop staan. Reinig de kraan en de wastafel met een spons en een mild schoonmaakmiddel. Let extra op zeepresten en watervlekken. Spoel alles goed af met schoon water en droog na met een zachte doek om strepen te voorkomen. Reinig de spiegel boven de wastafel met glasreiniger. Veeg de spiegel schoon met een zachte doek.

Douche schoonmaken

De wandpanelen van MAX Badkamers zijn zelfdrogend. Daardoor hoeft u niet na elke douchebeurt de wandpanelen schoon te maken. De badkamers van MAX Badkamers zijn onderhoudsarm. Heeft u gekozen voor een deelrenovatie, waardoor u niet overal zelfdrogende wandpanelen heeft? Dan kunt u uw douche vaker droog- en schoonmaken.

Haal alle flessen en accessoires uit de douche. Gebruik een schimmelwerend schoonmaakmiddel voor de tegels en de douchewand. Laat het middel even inwerken en schrob daarna met een zachte borstel. Spoel alles goed af met water. Voor de douchekop kunt u een zak met azijn over de kop plaatsen en een nacht laten inwerken om kalkaanslag te verwijderen.

Badkamer schoonmaken douche.webp

Bad schoonmaken

Het bad van MAX Badkamers bevat een antislipvloer. De antislipvloer verkleint de kans op uitglijden. Bovendien zijn de wandpanelen van MAX Badkamers onderhoudsarm. Gaat u het bad schoonmaken? Spoel het bad eerst af met warm water om zeepresten los te weken.

Gebruik een niet-schurend schoonmaakmiddel en een spons om het bad grondig te reinigen. Besteed extra aandacht aan randen en kranen waar vuil zich makkelijk ophoopt. Spoel het bad na met schoon water en droog het af met een schone doek om watervlekken te vermijden.

Badkamers van MAX schoonmaken

De badkamers van MAX Badkamers bevatten geen voegen en tegels. We maken namelijk gebruik van wandpanelen. Deze wandpanelen plaatsen we tegen uw bestaande tegels. De wandpanelen zijn onderhoudsarm, drogen vanzelf en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Bij het schoonmaken van deze wandpanelen hoeft u enkel een nat doekje met schoonmaakmiddel over de panelen te halen. U hoeft dus geen voegen of tegels schoon te maken.

Afbeelding
Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl