9.2/10 uit 221 reviews

Sunshower

Maak uw badkamer compleet met een Sunshower. Een Sunshower geeft warmte en licht tijdens het douchen. Dit licht kan goed zijn voor uw spieren en helpt ook bij het krijgen van vitamine D. Een Sunshower maakt uw douche-ervaring comfortabeler en ondersteunt uw gezondheid.

sunshower

Wat is een Sunshower?

Een Sunshower is een apparaat dat u in uw badkamer kunnen installeren. Het apparaat combineert de aangename warmte van de zon met het verfrissende gevoel van een douche. Een Sunshower draagt bij aan uw gezondheid en welzijn.

Tijdens het douchen geniet u van infraroodlicht. Dit licht geeft warmte af die diep in de huid doordringt. Het helpt bij het ontspannen van spieren, verlicht pijn en maakt uw gewrichten soepeler. Naast infraroodlicht biedt de Sunshower ook UV-licht. Dit licht is vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht en helpt bij de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is onmisbaar voor sterke botten en een gezond immuunsysteem.

UV-straling douche

Vitamine D speelt een centrale rol bij het reguleren van uw immuunsysteem: het helpt bij het activeren én onderdrukken van uw immuuncellen. Het veilig en laag gedoseerde UV-licht van Sunshower bestaat voor 80% uit UVB-licht en voor 20% uit UVA-licht. Vitamine D maakt u voor het grootste deel zelf aan met behulp van UVB-licht. Het UVA-licht dringt dieper door en zet het aanwezige pigment om in een zomerse teint.

Omdat er in de winter nauwelijks UV-straling aanwezig is in het zonlicht, heeft een groot deel van de bevolking een vitamine D-tekort. Vooral in Noord-Europese landen heeft gemiddeld 60-70% van de mensen tegen het einde van de winter een vitamine D-tekort. Met de UV-straling van de Sunshower geeft u uw immuunsysteem elke dag een boost, óók in de winter.

Afbeelding

Infrarood douche

Infraroodstraling heeft drie golven: een korte, een midden en een lange golf. De infraroodstraling van Sunshower bestaat voor 50% uit de korte golf IRA en 50% uit de midden golf IRB. IRA dringt het diepste door in uw huid en verwarmt je lichaam van binnenuit. Dat stimuleert de bloedsomloop in de pijnlijke spieren, pezen en gewrichten. Afvalstoffen – zoals bij ontstekingen – worden sneller afgevoerd, er wordt meer zuurstofrijk bloed toegevoerd en spieren en gewrichten worden ontspannen. IRB wordt bijna volledig geabsorbeerd door de bovenlagen van je huid, waardoor het warme gevoel ontstaat.

Infraroodverwarming wordt vaak als pijnverlichtend ervaren. Deze warmte kan de opstarttijd verkleinen bij artrose en fibromyalgie. Er zijn veel gebruikers van de Sunshower die de werking van infrarood als klachtverlichtend ervaren.

Afbeelding

Opbouw Sunshower vs. inbouw Sunshower

De installatie van een Sunshower is eenvoudig en kan in vrijwel elke douchecabine worden geïntegreerd. Dit kan op verschillende manieren. U kunt kiezen tussen een opbouw Sunshower of voor een inbouw Sunshower.

Een opbouw Sunshower wordt aan de buitenkant van de douchewand geplaatst. Dit betekent dat het apparaat zichtbaar is en op de bestaande muur of douchecabine wordt gemonteerd. Het voordeel van een opbouwmodel is dat het gemakkelijk te installeren is zonder ingrijpende verbouwing.

Een inbouw Sunshower wordt in de muur verwerkt. Het apparaat is daardoor geïntegreerd in de douchewand. Dit zorgt voor een strakke en luxe uitstraling, omdat alleen het glaspaneel van de Sunshower zichtbaar is.

De keuze tussen een opbouw of inbouw Sunshower hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de mogelijkheden in uw badkamer en uw budget. Beide modellen bieden dezelfde gezondheids- en comfortvoordelen.

Voordelen van de Sunshower

De Sunshower heeft veel voordelen. De Sunshower zorgt voor ontspanning van de spieren, verlichting van pijn, soepelere gewrichten, aanmaak van vitamine D en verbetering van de bloedcirculatie.

Daarnaast toont onderzoek van Sunshower®/Vattenfall aan dat zonlicht zorgt voor een beter dag- en nachtritme. Infrarood bevordert uw slaap, waardoor u de volgende dag fitter opstaat. UV-licht heeft een positief effect op de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Hierdoor ervaart men minder stress en voelt men zich fitter en vitaler.

Kortom: met de Sunshower geniet u van meerdere gezondheidsvoordelen in uw eigen badkamer, waardoor uw dagelijkse ritueel een extra dimensie krijgt.

Afbeelding

Comfortabel douchen met een Sunshower

Het gebruik van de Sunshower is simpel: met één druk op de knop activeert u het licht. U stelt zelf de duur en intensiteit in. Zo past u elke douchebeurt aan uw persoonlijke voorkeur en behoefte aan.

Afbeelding

Bestel uw Sunshower bij MAX Badkamers

Wilt u meer weten over de Sunshower? Vraag een adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen. Of bel naar 0341-781111. We komen graag eens bij u thuis om uw wensen te bespreken. Dit adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Ja, ik wil graag gratis thuisadvies!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de veelheid van onze mogelijkheden?

Bel dan naar 0341-781111 of vraag een adviesgesprek aan door bijstaand formulier in te vullen.

Wij komen vrijblijvend voor een adviesgesprek bij u thuis.

  • Gratis persoonlijk advies op maat
  • Beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs
  • Focus op veiligheid en comfort
  • Levensloopbestendig
  • 24/7 bereikbaar voor service

Adviesgesprek aanvragen

Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl