9.2/10 uit 221 reviews

Senioren badkamer

In een senioren badkamer staan veiligheid, comfort en toegankelijkheid voorop. Bij MAX Badkamers vinden we het belangrijk om u te helpen met het kiezen van een badkamer waar u prettig gebruik van kunt maken. Wij helpen u met het (gedeeltelijk) renoveren van uw badkamer zodat u een badkamer krijgt die is ingericht op uw behoeften.

Afbeelding

Waarom kiezen voor een senioren badkamer?

Als een standaard badkamer niet meer voldoet aan uw behoeften, kan een senioren badkamer de uitkomst zijn. Een senioren badkamer is speciaal ontworpen met het oog op comfort en toegankelijkheid. Met een senioren badkamer kunt u veilig en zelfstandig gebruikmaken van uw badkamer.

Wat is een senioren badkamer?

Een senioren badkamer is ontworpen om veilig en makkelijk te gebruiken. In een senioren badkamer kunt u steunbeugels plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een veilige inloopdouche mét antislipvloer en/of een verhoogd toilet. De antislipvloeren verkleinen de kans op uitglijden. Kortom, alles in een senioren badkamer is erop gericht om uw zelfstandigheid te ondersteunen.

Afbeelding
Afbeelding

De verschillen tussen een senioren badkamer en een normale badkamer

De verschillen tussen een senioren badkamer en een normale badkamer zitten vooral in veiligheid en toegankelijkheid. Lees hieronder de grootste verschillen:

1. Antislipvloeren

De inloopdouches van MAX Badkamers bevatten een hoogwaardige antislipvloer. Ook in de rest van de badkamer kunnen we een antislipvloer toepassen. Een antislipvloer bevordert de veiligheid van uw badkamer.

2. Toegankelijkheid

Senioren badkamers hebben vaak geen hoge instap. Normale badkamers kunnen daarentegen hoge drempels of andere obstakels bevatten die de toegang bemoeilijken. Met een instapbad van MAX Badkamers heeft u geen last meer van een hoge badrand. Ook kiest u bij MAX Badkamers voor een veilige inloopdouche.

3. Veiligheidsgrepen

In een senioren badkamer kunnen we diverse veiligheidsgrepen plaatsen, bijvoorbeeld rondom het toilet en in de douche. Deze grepen zijn in normale badkamers vaak niet aanwezig.

4. Sanitair

In een senioren badkamer is het toilet vaak verhoogd. Hierdoor is het makkelijker om op te staan en te gaan zitten. Normale badkamers gebruiken standaardhoogtes die niet altijd comfortabel zijn voor ouderen. Ook bieden wij douche-wc’s aan. Douche wc’s bevatten een geïntegreerde wasfunctie en zorgen voor meer hygiëne en zelfredzaamheid in de badkamer.

5. Verlichting

Goede verlichting kan de veiligheid vergroten in een senioren badkamer. Met heldere, goed geplaatste verlichting ziet u beter wat u doet. In normale badkamers is de verlichting vaak minder aangepast aan de behoeften van mensen met verminderd zicht.

De voordelen van een senioren badkamer

Veiligheid staat voorop in een senioren badkamer. Steunbeugels bij het toilet en in de douche geven u extra houvast. Een douche met een zitje en een thermostaatkraan zorgt voor comfort zonder risico op verbranding. Goede verlichting helpt u beter te zien, wat weer bijdraagt aan de veiligheid.

Afbeelding

Het traject van een senioren badkamer

 1. Bekijk onze gratis inspiratiegids. In de gids staan voor- en nafoto’s van mensen die kozen voor een senioren badkamer van MAX Badkamers. Zo kunt u alvast ideeën en inspiratie op doen.
 2. Ontvang (thuis)advies op maat. Wij adviseren u gericht op uw specifieke situatie. Dit advies is gratis en vrijblijvend.
 3. We komen langs om uw badkamer in te meten. Zo komen we niet voor verrassingen te staan.
 4. We bereiden de badkamerrenovatie voor. We kopen materialen in en spreken een datum af om uw nieuwe seniorenbadkamer in een dag te plaatsen.
 5. We demonteren uw oude badkameronderdelen. Al het oude materiaal voeren wij af.
 6. We monteren uw nieuwe senioren badkamer, zodat u nog jarenlang comfortabel en veilig kunt douchen.
 7. Heeft u achteraf vragen of heeft u hulp nodig? Wij staan 24/7 voor u klaar.

Een veilige badkamer voor senioren van MAX Badkamers

De materialen worden geleverd vanaf vier weken. Dit betekent dat wij heel snel uw nieuwe, veilige badkamer kunnen plaatsen. Bij MAX Badkamers voeren we vanaf twee dagen een complete renovatie uit. Wilt u een specifiek onderdeel renoveren? Een deelrenovatie, zoals het plaatsen van een inloopdouche, doen wij binnen één dag. Onze adviseurs staan 24/7 voor u klaar voor service.

Afbeelding

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure!

 • 31 pagina's vol met inspiratie
 • Met voor- en nafoto’s van onze klanten
 • 10.000+ tevreden klanten gingen u voor
 • Ontvang direct een kortingscode t.w.v. maximaal € 750

Waar mag de brochure naartoe?

Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl