9.2/10 uit 221 reviews

Doucheputje schoonmaken? Zo doe je dat!

Stroomt het water niet meer goed weg of ruikt het niet meer zo fris? Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat het tijd is om uw doucheputje schoon te maken. Met de resten van shampoo, haren en veel ander vuil is het belangrijk dat een doucheputje regelmatig schoongemaakt wordt. Hoe je het beste een doucheputje schoonmaakt leggen wij in deze blog uit.

Afbeelding

Hoe maak je een doucheputje het beste schoon in 4 stappen

Een doucheputje kunt u makkelijk zelf reinigen. Hiervoor heeft u enkel water en een schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld schoonmaakazijn of baking soda) nodig. Hoe u het beste een doucheafvoer grondig schoonmaakt leggen wij aan de hand van vier stappen uit.

Stap 1. Verwijder het rooster

Om het doucheputje schoon te maken moet u eerst het rooster/afdekking verwijderen. Dit verschilt per doucheputje. Het rooster is makkelijk te verwijderen, deze hoeft alleen opgetild te worden.

Stap 2. Verwijder vuil en haar

Soms kunnen doucheputjes snel verstopt raken door vuil en haar. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig haar en vuil uit het doucheputje verwijdert. Dit helpt met de doorstroming van het water.

Stap 3. Reinig met een mengsel

Om het doucheputje grondig te reinigen adviseren we om een mengsel te gebruiken van bijvoorbeeld azijn, baking soda of schoonmaakmiddel. Giet dit over het putje heen. Vaak moet dit een paar minuten intrekken, maar dat is afhankelijk van welk mengsel u gebruikt. Lees voor gebruik goed de aanwijzingen.

Stap 4. Spoel met heet water

Nadat u het schoonmaak-mengsel enige tijd heeft laten intrekken, kunt u het mengsel wegspoelen. Doe dit met kokend heet of warm water zodat het mengsel en losgekomen vuil goed wegspoelt. Plaats vervolgens het rooster terug. Doucheputje schoonmaken 2.jpg

Tips voor het schoon houden van een doucheputje

Een doucheputje schoonmaken kan snel vergeten worden. Toch is een vieze doucheafvoer vaak een oorzaak van onaangename luchtjes. Met wat handige tips is dit makkelijk te voorkomen.

1. Gebruik niet té veel doucheproducten

Gebruik doucheproducten met mate. Shampoo en douchegel resten zorgen voor een vet laagje in het doucheputje. Dit kan uiteindelijk leiden tot verstoppingen.

2. Gebruik schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een goed schoonmaakmiddel om een doucheputje schoon te maken. Het is een effectief middel dat ervoor zorgt dat uw doucheputje minder snel verstopt raakt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je vieze geuren weggehaald en het putje ontkalkt.

U gebruikt schoonmaakazijn door één kop schoonmaakazijn te mengen met drie koppen warm water. Doe het mengsel in het doucheputje en laat dit één uur intrekken. Ondertussen mengt u 1 eetlepel schoonmaakmiddel met 1 liter water. Giet dit mengsel in het doucheputje en laat 30 minuten intrekken. Hierna hoeft u alleen nog het doucheputje door te spoelen met heet water.

3. Gebruik baking soda

Baking soda is een middel dat goed inzetbaar is voor het schoonmaken van uw doucheputje. Het helpt nare geuren tegen te gaan en verstoppingen te voorkomen. U gebruikt het middel door een halve kop baking soda in het doucheputje te strooien. Giet vervolgens de baking soda af met azijn. Dit zorgt voor een chemische reactie waardoor het gaat schuimen. Laat dit vijftien minuten inwerken voordat u het mengsel wegspoelt met kokend water.

3. Maak het doucheputje regelmatig schoon

Wij raden aan om uw doucheputje twee keer per maand grondig schoon te maken. Om het doucheputje ook tussen de grote schoonmaakbeurten schoon te houden, kunt u het ook tussendoor schoonmaken. Haal bijvoorbeeld het doucheputje leeg na het wassen van uw haren.

Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl