9.2/10 uit 221 reviews

Veilig douchen: 5 tips

Naarmate u ouder wordt, is het belangrijk om uw badkamer veiliger en comfortabeler te maken. Met een paar aanpassingen kunt u ongelukken voorkomen en uw zelfstandigheid behouden. We geven vijf eenvoudige tips om veilig te kunnen douchen, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw dagelijkse routine.

Afbeelding

1. Plaats een inloopdouche

Een inloopdouche maakt het een stuk makkelijker om in en uit de douche te stappen. U hoeft uw benen niet hoog op te tillen om over een hoge rand te stappen. Dit maakt het veilig en comfortabel.

2. Veilig douchen met antislipvloer

Een antislipvloer biedt extra grip in de douche. Dit is vooral belangrijk als de vloer nat is en zeepresten bevat, omdat gladde oppervlakken snel gevaarlijk kunnen worden. Antislipmateriaal biedt extra veiligheid en zekerheid, zodat u zich vrij kunt bewegen zonder bang te zijn om uit te glijden. Met een antislipvloer kunt u veilig douchen.

3. Plaats handgrepen in de douche voor veiligheid

Handgrepen in de douche zorgen voor extra steun en stabiliteit. U kunt zich hieraan vasthouden tijdens het in- en uitstappen, wat de kans op vallen vermindert. Dit is vooral handig als u minder zeker op uw benen staat of als u wat hulp nodig heeft bij het opstaan.

Kies stevige handgrepen die goed aan de muur bevestigd zijn. Plaats ze op een hoogte die voor u comfortabel is, zodat u er makkelijk bij kunt. Zo kunt u veilig en zelfstandig douchen, zonder angst om te vallen.

4. Zet een douchestoel in de inloopdouche

Een douchestoel biedt comfort en ondersteuning tijdens het douchen. U kunt zittend douchen zonder moe te worden. Een douchestoel vermindert ook het risico op uitglijden en vallen.

Er zijn verschillende soorten douchestoelen zoals inklapbare stoelen. Kies een stoel die stabiel en verstelbaar is, zodat u altijd een comfortabele houding heeft.

5. Plaats een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan houdt het water op een constante temperatuur. U voorkomt hiermee plotselinge temperatuurwisselingen. Een thermostaatkraan is prettig als u gevoelig bent voor temperatuurschommelingen of als u snel schrikt van koud of heet water. U kunt zelf eenvoudig de gewenste temperatuur instellen. Dit voorkomt verbranding door te heet water en onderkoeling door te koud water. Bovendien wordt de kraan zelf ook niet heet, waardoor u hem met een gerust gevoel aan kunt raken.

Veilig douchen in één dag

Wilt u graag een veilige douche? Uw nieuwe douche plaatsen wij al in één dag. Voordat we de renovatie uitvoeren, meten we de ruimte op. Op de dag van de renovatie starten we met het weghalen van de oude douche. Oude materialen worden door de installateurs afgevoerd, zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Vervolgens monteren onze ervaren monteurs uw nieuwe, veilige douche. We plaatsen nieuwe wandpanelen over uw oude tegels. Hierdoor heeft u minimaal ruimteverlies in uw badkamer. Uw nieuwe, veilige douche wordt bezemschoon opgeleverd.

Ook veilig douchen?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt al uw vragen stellen en wij kijken meteen wat er mogelijk is in uw badkamer. Samen maken we uw badkamer weer veilig en comfortabel.

Afbeelding
Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl