9.2/10 uit 221 reviews

Alles wat u moet weten over een zitbad

Een zitbad is een badkuip waar u veilig in kunt zitten. Hij is soms iets kleiner dan een ligbad, waardoor een zitbad ook past in een kleinere badkamer. Een zitbad heeft een deurtje, zodat u makkelijk en veilig in het bad stapt. Dit deurtje sluit goed af, zodat er geen water lekt. We vertellen u alles over zitbaden in deze blog.

Afbeelding

Een zitbad voor volwassenen

Een zitbad kan een oplossing zijn voor volwassenen die graag een bad willen maar een kleine badkamer hebben. Door het compacte formaat past een zitbad in kleine badkamers. Heeft u wel ruimte voor een bad? Dan is een instapbad ook een mogelijkheid.

Een zitbad is een veilige oplossing als u moeite heeft met opstaan. Zitbaden ondersteunen – zoals de naam al zegt – een zittende houding. Het opstaan wordt daardoor een stuk makkelijker.

Hoe kiest u een veilig zitbad?

Als u een veilig zitbad zoekt, is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke behoeftes. We geven u een paar tips hoe u een veilig zitbad kiest.

  1. Kies een zitbad met deur. Zitbaden zonder deur zijn lastig en onveilig om in te stappen. Een deur bij een instapbad verlaagd de instaphoogte en is makkelijk in gebruik.
  2. Zorg voor een makkelijke en/of verlaagde instap. Zo stapt u makkelijker het zitbad in en uit.
  3. Kies voor een zitbad met zitoppervlak. Zitbaden zonder zitoppervlak zijn lastig om uit op te staan. Als u kiest voor een optie met zitoppervlak staat u makkelijker op en heeft een comfortabelere houding.

Voordelen van een zitbad

Een zitbad biedt verschillende voordelen, vooral als een ligbad niet meer praktisch is maar u toch graag in bad gaat. Een zitbad met deur heeft een verlaagde instap, wat het in- en uitstappen veiliger maakt. Het zitoppervlak zorgt ervoor dat opstaan gemakkelijker en comfortabeler gaat. Hierdoor is een instapbad een veilige en comfortabele keuze.

Een zitbad heeft een compact formaat vergeleken met een normaal bad. Hierdoor is het een goed alternatief als u een kleine badkamer heeft of ruimte wilt besparen.

Afbeelding

Gratis brochure

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure!

  • 31 pagina's vol met inspiratie
  • Met voor- en nafoto’s van onze klanten
  • 10.000+ tevreden klanten gingen u voor
  • Ontvang direct een kortingscode t.w.v. maximaal € 750

Waar mag de brochure naartoe?

Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl