9.2/10 uit 221 reviews

5 tips voor valpreventie bij ouderen

Valpreventie is een belangrijk onderwerp als het gaat om de veiligheid en zelfstandigheid van ouderen. U kunt op verschillende manieren het risico op vallen voorkomen. In onze blog leest u 5 tips voor valpreventie bij ouderen in de badkamer.

inloopdouche

1. Verwijder drempels

Drempels of hoge instappen kunnen het risico op vallen vergroten. Als u slecht ter been bent, kan het prettig zijn om drempels en hoge instappen zo veel mogelijk te vermijden. Plaats bijvoorbeeld een inloopdouche zonder hoge instap, zodat u gemakkelijk de douche in- en uitloopt.

Wilt u graag badderen? Kies dan voor een instapbad. Met een instapbad stapt u makkelijk in en uit bad, dankzij de lage instap en de deur. De deur kunt u openen als u het bad instapt en sluiten als u er in zit.

inloopdouche-na

2. Plaats een antislipvloer

Een antislipvloer verkleint de kans op uitglijden. In de douches en instapbaden van MAX Badkamers plaatsen wij altijd met een hoogwaardige antislipvloer. U kunt ervoor kiezen om ook in de rest van de badkamer een antislipvloer te laten plaatsen.

Het installeren van zo'n antislipvloer draagt bij aan uw veiligheid, doordat het risico op vallen aanzienlijk vermindert. Een veilige keuze dus, die helpt om langer zelfstandig en met vertrouwen gebruik te maken van uw badkamer.

Afbeelding

3. Plaats veiligheidsgrepen

Veiligheidsgrepen bieden extra steun en stabiliteit in een senioren badkamer. Deze grepen zijn speciaal ontworpen om aan vast te houden tijdens het opstaan of bewegen. Ze kunnen naast het toilet, in de douche of bij het bad worden geïnstalleerd en geven ouderen meer zelfstandigheid en vertrouwen.

Afbeelding

4. Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting helpt bij het zien van eventuele obstakels op de vloer en kan struikelen in de badkamer voorkomen. U kunt hierbij denken aan zowel algemeen licht als taakverlichting. Algemene verlichting zorgt voor een gelijkmatig lichtniveau in de hele ruimte, terwijl taakverlichting gericht is op specifieke gebieden, zoals boven of in de spiegel of in de doucheruimte.

Afbeelding

5. Installeer een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan houdt de temperatuur van het water constant en voorkomt plotselinge veranderingen. Zo wordt voorkomen dat u zich brandt wanneer er plotseling te heet water uit de kraan komt. Een thermostaatkraan draagt bij aan zowel de veiligheid als het comfort in de badkamer.

Afbeelding
Privacy policy|

Copyright maxbadkamers.nl